Articole, Blog.

Am finalizat cu bine primul număr al Revistei DEMERSURI CREATIVE!
În cuprins veți găsi articole de specialitate despre problematica creativității, dar și exemple din activitatea multor profesori din învățământul preuniversitar. Ai un parteneriat care a dat roade? Un proiect care a surprins comunitatea sau părinții copiilor? O activitate care stimulează creativitatea copiilor? Utilizezi metode creative în predare sau evaluare? Ai făcut și fotografii? Nu ezita și trimite articolul tău chiar pentru acest număr! Te poți înscrie până pe 21 martie, iar taxa de publicare se achită doar după ce primești acordul de publicare din redacție. Dacă țintești mai mult la punctaj și dorești să fii redactor colaborator al revistei, este bine să știi că la al cincilea articol publicat (din care unul este exemplu de bună practică), vei apare în caseta redacțională (în numărul în care publici al 5-lea articol).

Redactând articolul, dincolo de acumularea punctelor pentru dosarul personal, te specializezi, aprofundezi ceea ce știai deja și îți organizezi mai bine tot ceea ce știi și faci. Îți dai seama că ceea ce faci este frumos și ai cea mai nobilă meserie din lume.

Închei cu mesajul unor colege care au publicat în primul număr al revistei:
”Astăzi este unanim recunoscută ideea că cea mai mare bogăţie a unei ţări o constituie inteligenţa şi creativitatea oamenilor, concepţiile şi atitudinile acestora faţă de muncă. Este necesar ca şcoala să formeze personalităţi creatoare, receptive faţă de schimbări, capabile să se integreze dinamic într-o lume nouă şi complexă.
Noi învăţătorii vrem să creem oameni capabili să întâmpine lumea de mâine nu ca o fiiinţă învinsă, ca o fiinţă supusă, ci ca o persoană conştientă de puterea, de responsabilităţile şi drepturile sale. De acest lucru trebuie să ţinem seama atunci când ne aflăm în faţa elevilor noştri.” (prof. Antonia Mitu & prof. Ana Stanciu, Școala gimnazială nr. 113 București)

Îți doresc sfârșit de săptămână plăcut și aștept să ne împărtășești tuturor din experiența TA!

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *