Este vară, este vacanță, un moment în care părinții trebuie să găsească surse și resurse pentru a crea amintiri frumoase copiilor lor. Cu mic și mare am poposit la Constanța pentru a-i îndeplini fetiței mele Amalia, dorința de a vedea un spectacol cu delfini.
Ajutați de GPS și de localnici, mai puțin de indicatoare, sau de o intrare remarcabilă, am ajuns la Delfinariu. Propunerea pe care am găsit-o în incinta Complexului Muzeal de Științe ale Naturii (B-dul Mamaia nr. 255, Constanța) a fost: demonstrații la Delfinariu, vizită la Microrezervație, vizită la Expoziția de păsări exotice și Planetariul.
Grăbiți de micuțul Mihai care se plictisește repede am vizitat în jumătate de oră microrezervația și expoziția de păsări exotice. În microrezervație am întâlnit două zebre frumoase, un struț, o familie drăguță de ratoni (personajul preferat al Amaliei din seria Pixi), reni, lame, mufloni, căprioare, sconși și mai multe specii de rațe, gâște și găini. Încercarea de a crea un microclimat cât mai apropiat de cel natural este reușită pentru animalele și păsările din jurul lacului, te simți intrus, dar papagalul sau pescărușii nu se jenează de tine. Pe lângă aceste animăluțe adaptate la clima noastră, vei regăsi animale și păsări domestice pe care le găsești în curțile românilor: capre, oi, vaci, iepuri, găini, cocoși. În expoziția de păsări exotice, exact la intrare am găsit frumoșii papagali (cunoscuți datorită abilităților de a putea reproduce vocea umană) Marele și Micul Alexander, viu colorați, puțin plictisiți, pe lângă Papagalul Senegal, și alte specii. Am mai văzut Turturica Diamant, Cinteza Zebră, Sticletele, Perușul (mai multe specii), dar și o familie drăguță de arici.
Am intrat în delfinariu luați cumva de valul de mulțime care se grăbea să prindă locuri. Puțin surprinsă să regăsesc același delfinariu de acum 20 de ani am așteptat începerea spectacolului. Și a meritat! Delfinii Ni-Ni şi Chen-Chen sunt gazde simpatice, gingașe, plăcute, și-ți transmit toată dragostea lor prin joc. Dansează, înoată pe spate, se alintă, aruncă mingea la coș, sar la înalțime, uneori separat, uneori împreună. Antrenoarele lor, prietenele lor, au zâmbit mereu, lor și publicului, totul făcut cu dăruire și pasiune, astfel încât jumătatea de oră a trecut prea repede…
Așa că, dacă ajungi prin Constanța sau împrejurimi, îți recomand să rezervi bănuți și timp pentru această distracție. Dacă vrei să vezi partea frumoasă a lucrurilor merită! Dacă vrei să vezi șantierul, aglomerația, mirosul de la animale, renunță și mergi în port, distracția poate fi pe măsură!
Pentru mai multe informații referitoare la program, bilete, vizitați pagina oficială a Complexului Muzeal de Științe ale Naturii AICI.
Lasă un răspuns