Blog, home-article.

Revista Demersuri Creative, revista oficială a Asociației Activități Creative, facilitează accesul cadrelor didactice din învățământul preuniversitar și universitar la exprimarea deschisă a propriilor opinii referitoare despre creativitate. În revistă sunt publicate articole de specialitate, exemple de bună practică din activitatea didactică, studii de caz, studii de specialitate, recenzii, proiecte educative, tutoriale (exemple de activități de abilități practice sau arte vizuale, cu explicații și fotografii pentru fiecare etapă), toate cu referire la problematica creativității. Revista este tipărită alb-negru, cu hârtie lucioasă, permițând ilustrarea cu fotografii a exemplelor din experiența didactică. Revista apare fără întrerupere din anul 2016.
Revista este înregistrată la
Centrul Național ISSN, Biblioteca Națională a României, cu codul:
Demersuri creative ISSN 2501-0921
ISSN–L 2501-0921

Editorul revistei este Asociatia ACTIVITĂȚI CREATIVE. Revista are format A5 interior alb-negru, hârtie lucioasă de 90 gr., coperți color, laminate, minim 20 pagini, maxim 120. Redactorul șef al revistei este Mihaela Albianu, președinte al Asociației Activități Creative, formator, cu o experiență de peste 15 ani în organizare de evenimente cultural artistice și concursuri școlare.

Referenți științifici:
Conf.univ.dr. Anca Cibotaru, Universitatea de Arte ”G. Enescu” Iași
Conf. univ. dr. Octavian Jighirgiu, Universitatea de Arte ”G. Enescu” Iași
Prof. gr. I Paula-Coca Horga, Liceul Teoretic bilingv ”Miguel Cervantes” București

La 5 articole publicate în numere diferite ale revistei (recomandam maxim 4 într-un număr) eşti redactor colaborator, pe coperta interioara a revistei.

Prin expedierea articolului, autorul își exprimă acordul deplin pentru aceste CONDIȚII DE PUBLICARE.

Informații despre redactarea articolelor:

– titlul cu majuscule

– autorul și instituția de învățământ (prof. Hara Maria, Grădinița cu P.P. nr. 10 localitatea)

– format A4, cu margini de 2 cm, orientare portret

– fotografiile (maxim 6) se expediază separat în format jpg (scanate sau fotografiate ziua)

– schemele, desenele, realizate în word trebuie făcute grup.

– font Times New Roman, mărime 12, spațiere la 1,5 cm, caractere românești

– pentru evidențierea unor idei pot fi utilizate bold și italic

– la finalul articolului se menționează Bibliografia (autorul, titlul cărții, editura, locul și anul apariției; mărime font 10)

Tipul articolelor

Articolele publicate în revistă vor prezenta diverse aspecte ale experienței teoretice și practice ale autorului. Testate antiplagiat, toate articolele trebuie să aibă surse biografice sau exemple practice proprii, originale. Chiar dacă articolul este propriu, nu recomandăm publicarea unui articol care a mai fost publicat în altă revistă de profil. Cu rol ajutător în transmiterea mesajului articolului, fotografiile publicate în revistă vor aparține autorilor sau elevilor acestora (în cazul când în fotografii apar fețele copiilor asigurați-vă că aveți acceptul de publicare din partea părinților). Pot fi expediate mai multe fotografii diferite pentru același articol, colectivul de redacție încercând să le valorifice cât mai util posibil.

Pentru discipline precum matematica, istoria, biologia, chimia, ș,a., sunt binevenite articolele care analizează strategii de predare sau evaluare creativă, creativitatea cadrului didactic sau dezvoltarea creativității elevilor prin intermediul disciplinei predate, exemple de bună practică etc..

CALENDAR apariție și predarea materialelor:

Nr. 56/ ianuarie-februarie 2023, termen predare 3 martie 2023

Nr. 57/ martie – aprilie 2023, termen predare 3 mai 2023

Nr. 58/ mai – iunie 2023, termen predare 3 iulie 2023

Nr. 59/ iulie – august 2023, termen predare 3 septembrie 2023

Într-un an sunt tipărite 6 numere ale revistei, câte una la două luni.

Revista apare doar în format tipărit.

Taxa de publicare este obligatorie și reprezintă contravaloarea următoarelor servicii:

– editarea revistei
– tipărirea revistei
– expedierea o singură dată prin colet poștal (prin Poșta Română). În caz de neprezentare la poştă pentru ridicarea coletului poştal a doua expediere şi recuperarea coletului returnat revine destinatarului (aproximativ 15 lei).

Taxe publicare:

1 articol de 2 pagini cu 1 autor, în 1 revistă alb-negru – 45 lei
1 articol cu mai mulți autori, 1 revistă alb-negru – 45 lei/ fiecare autor

1 autor cu mai multe articole, se pot publica maxim 4 articole, 1 revistă alb-negru, 45 lei primul articol de 2 pagini, 35 lei următoarele articole + 10 lei la fiecare pagină suplimentară peste cele 2 pagini

Atenţie! Pentru fiecare pagină suplimentară adăugată la fiecare articol de 2 pagini A4 este 10 lei.

Atenție: Revista Demersuri Creative este un proiect independent, cu autofinanțare, expedierea articolului spre publicare implică acordul dvs de publicare și acceptarea condițiilor de colaborare menționate aici, pe site. Pentru orice nelămuriri, întrebări sau neclarități, sunaţi la telefon 0729 562 238 (redactor șef Mihaela Albianu) sau contactează-ne pe emailul revista@activitaticreative.ro.

Expedierea prin curier rapid, la uşa ta: 20 lei.

Revistă achiziționată suplimentar: 10 lei.

Numerele anterioare ale revistei pot fi comandate la telefon 0729562238. Prețul unei reviste alb negru este 10 lei.

Înscrierea în revistă.

Articolul îl expediezi în format electronic pe email-ul: revista@activitaticreative.ro, împreună cu informațiile: telefon (obligatoriu pentru o bună comunicare), adresa unde dorești să primești revista (la coletele poștale adresa trebuie să coincidă cu cea din cartea de identitate).

La expedierea articolului te rugăm să menționezi în ce categorie consideri că se înscrie materialul: articole de specialitate, exemple de bună practică din activitatea didactică, studii de caz, studii de specialitate, recenzii, proiecte educative.

Depunerea taxei de publicare. Taxa de publicare se achită, DUPĂ ACCEPTUL DE PUBLICARE ÎN REVISTĂ PRIMIT DIN PARTEA REDACȚIEI (acceptul este trimis pe email după expirarea termenului de predare al articolelor), în contul RO11INGB0000999906766560. Titular  ASOCIATIA ACTIVITATI CREATIVE din IASI, tel. 0729562238, CIF 32791060, cu mențiunea taxă publicare revistă. Se recomandă expedierea taxei de publicare DOAR prin transfer bancar sau prin mandat poștal de la Poșta Română. Factura fiscală pentru revistă se expediază în coletul cu revista.

La 5 apariții în revistă veți fi menționat ca și membru colectiv redacțional (redactor colaborator) al numărului respectiv.

Iată ce spun autorii edițiilor anterioare:

                     Prof. drd. Adriana Ţăpurin

DEMERSURI CREATIVE  e este revista oficială a  Asociației Activități Creative şi este o publicaţie lunară. Creativitatea, considerată,  pe bună dreptate,  unul dintre cele mai  fascinante fenomene, constituie azi un punct convergent al investigaţiilor multor specialişti, din cele mai diferite domenii. De multe ori, creativitatea este asociată, în special, cu artele- muzica, teatrul, literatura, dansul, pictura- care sunt numite deseori ,, arte creative”, dar ea este la fel de importantă pentru   progresele din ştiinţă şi tehnologie, politică şi afaceri, pentru toate domeniile vieţii cotidiene.

Urmând vocaţia Asociației Activități Creative, de cultivare şi promovare a creativităţii, Revista DEMERSURI CREATIVE  are drept scop  facilitarea accesului cadrelor didactice din învățământul preuniversitar și universitar, la exprimarea deschisă a propriilor opinii referitoare la problematica creativității.

DEMERSURI CREATIVE  este o revistă deschisă: în paginile ei se stimulează circulaţia ideilor, schimbul intelectual, cordialitatea şi prietenia, dialogul între cadrele didactice de diferite specialităţi, din orice unitate de învăţământ de pe cuprinsul ţării şi nu numai, dovadă că, are cel mai mare număr de colaboratori şi cei mai diverşi sub aspectul specialităţii

Articolele şi studiile de specialitate, de mare complexitate şi actualitate, proiectele şi parteneriatele educaţionale, studiile de caz, exemplele de bună practică, tutorialele şi proiectele didactice  publicate în DEMERSURI CREATIVE ,  sunt recunoscute ca fiind bine documentate şi argumentate .

Participarea generoasă a celor mai reputaţi specialişti în domeniu, ca recenzori ştiinţifici ai revistei, colectivul redacţional competent, o recomandă ca o serioasă publicaţie de specialitate, cu atât mai mult cu cât, tematica revistei, o evidenţiază  ca fiind singura din ţară care se apleacă exclusiv asupra problematicii creativităţii.

Revista DEMERSURI CREATIVE  are deja un public al ei. Interesul manifestat faţă de această revistă se datorează cu certitudine faptului că ea s-a construit în timp ca o veritabilă paradigmă a tuturor aspectelor ce vizează creativitatea, fiind capabilă să garanteze să-şi sporească fiabilitatea ca sursă indispensabilă de informaţie pentru toate cadrele didactice din învățământul preuniversitar şi universitar.

DEMERSURI CREATIVE  este o revistă de specialitate, preocupată deopotrivă de cotidian şi de perspectivă,  mereu atentă să nu înşele în niciun fel aşteptările cititorilor şi a celor care publică în paginile ei.

feedack-alina-munteanu-jpg1 feedbach-iuliana-anghel feedback-termure
Alte informații se pot obține la telefon 0729 562 238 (redactor șef Mihaela Albianu) sau pe email: revista@activitaticreative.ro

Comentarii

comentarii

21 Responses to “Revista Demersuri Creative – apare şi în 2023”

  • Mihaela

   Aș putea să te consiliez cum poți să publici cartea. Contactează-mă la tel. 0729 56 22 38.

   Imi place(6)

   Răspunde
  • octavian

   pentru un invatamant de calitate– admiterea la liceu sa se faca cu probe scrise la matematica sau istorie/geografie la profil uman si romana; si proba oarala la matematica/fizica sau romana (nota minima 6) pentru uman. nota minima admitere la liceu sa fie 6. admitere serioasa la facultate ca inainte de 1990 sau 2000.

   Imi place(0)

   Răspunde
 1. munteanu

  As dori sa public o culegere de exercitii gramaticale. Cat ar costa pentru cel mai mic nr. de exemplare. Imi trebuie doar pentru punctaj.

  Imi place(0)

  Răspunde
 2. Flori

  Pentru publicarea unor poezii pentru preșcolari cum pot proceda.
  Este nevoie de un nr. de poezii scrise pentru a putea fi publicate?

  Imi place(0)

  Răspunde
  • admin

   Bună Flori! Trimite creatiile tale şi ne sfătuim împreună cum pot fi publicate.

   Imi place(0)

   Răspunde
 3. Florian Adriana

  Se accepta publicatii in franceza? Urmeaza sa public o carte, pot publica modele de exercitii, cam cate pagini, orice tip de itemi? Multumesc.

  Imi place(0)

  Răspunde
 4. raluca

  buna seara. As dori sa ralizz o rvista cu bune practici/ activitati prescolari. Cat m-ar costa o revista cu 30 pagini?

  Imi place(0)

  Răspunde
 5. Gavris Mihaela Patricia

  Se primește adeverinta de publicare a articolului?Dacă da,când se eliberează aceasta?Se poate primi adeverinta si in format electronic?

  Imi place(0)

  Răspunde

Trackbacks/Pingbacks

 1.  Cartea cu ISBN Activitati creative cu ziare si reviste | Activitati Creative

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *