S-au terminat sărbătorile de iarnă, dar nu uit magia și căldura lor, transmițând-o în diverse moduri copiilor cu care lucrez.
Conurile de brad și de pin fac parte din această magie, copiii fiind bucuroși să lucreze cu ele oricând. Modalitățile de valorificare și valorizare a conurilor de brad sunt multiple, adaptabile în funcție de materiale și abilitățile copiilor.
Vă ofer mai jos câteva exemple de activități cu conuri de brad, realizate cu preșcolari de grupă mijlocie și mare. Cu cât sunt copiii mai mari, cu atât pădurea va fi mai deasă și mai frumoasă!
Brazi ninși
Materiale necesare: conuri de brad, tempera verde, tempera alb, plastilină, capac iaurt.
Mod de lucru. Conul de brad se pictează în sensul acelor de ceasornic, de sus în jos, pe ambele părți. Cu degetul arătător sau cu pensonul se pictează zăpadă pe crengile bradului. Plastilina înmuiată se așează în capac, care va deveni suport pentru brad. Sfat: dacă elevii/ copiii voștri sunt obișnuiți să picteze cu acrilice, conul se pictează mai ușor, rezultatul fiind mult mai strălucitor și de efect.
Brad iarna
Materiale necesare: conuri de pin, tempera verde, tempera alb, plastilină.
Mod de lucru. Fiind mai lung, capătul inferior al conului de pin de fixează pe o bilă de plastilină și, ținându-l de aceasta, copilul pictează conul de pin. La final se adaugă fulgii de zăpadă.
Brad cu fulgi mari
Materiale necesare: conuri de pin, tempera verde, tempera alb, plastilină, pom-pom alb.
Mod de lucru: capătul inferior al conului de pin se fixează pe o bilă de plastilină și, ținându-l de aceasta, copilul pictează conul de pin. După uscare se adaugă cu lipici solid sau lipici siliconic, fulgii de zăpadă – pom-pom alb Daco.
Pădure de brazi
Materiale necesare: conuri de brad, tempera verde, tempera alb, plastilină, capace de peturi, polistiren, hârtie creponată albă sau fetru alb.
Conurile de brad se pictează după modelul de mai sus, după uscare conurile așezându-se pe suport de polistiren învelit în hârtie creponată albă. Opțional se pot realiza bulgări de zăpadă printre brazi din hârtie creponată sau mici denivelări care să creeze impresia de munte.
În cazul când dorești semnarea brăduțului realizat de fiecare copil, poți așeza fiecare brăduț în capac cu plastilină și eticheta între crenguțe sau pe capac.
Pentru un plus de efect poți sugera ca unii copii să picteze conurile doar cu acrilic alb. Zăpada este mereu albă și pură, nu?
Iar dacă-ți place să colecționezi conuri și ai în casă un con mare, generos, de la pinii din țara în formă de cizmă, acum este momentul să-l valorifici. Vei obține o decorațiune originală care-ți va înveseli zilele răcoroase de iarnă.
Pinguinii, bufnițele și alte animăluțe pe care le putem realiza tot valorificând conurile de brad, vor fi subiectul altui articol.
Îți doresc spor și inspirație și te rog să adaugi mai jos, în comentariu, alte tipuri de activități în care tu valorifici conurile de brad în anotimpul de iarnă!
Christiana
At last, sonemoe comes up with the “right” answer!
Imi place(1)