Blog, home-article.

iepure finalDin cartea Obiecte decorative din hârtie de Brigitte Freund din seria Idei Creative de la Editura Casa îți sugerez astăzi activitatea Iepuraş de Paşte. Este o activitate pe care o poți realiza cu copiii de diferite vârste, putând fi adaptată uşor.

 

Preşcolarii de grupă mică şi mijlocie pot lipi şi asambla elementele decupate în prealabil de un adult.
Preşcolarii de grupă mare, dar şi şcolarii de clasele I-IV pot primi şabloanele pentru a fi decupate, asamblate şi chiar decorate cu carioca, pasteluri sau culori.
Materiale necesare: carton maro, verde, galben, alb, roz, carioci, pastă de lipit.
Etape:
– se decupează din carton maro elementele iepuraşului în două exemplare şi se îndoaie 1 cm în partea de jos pentru a forma lăbuţele;
– se lipesc una de alta, iar lăbuţele se îndoaie spre exterior;
– urechile se îndoaie pe lungime şi se lipesc de cap;
– se lipeşte codiţa;
– se desenează detaliile feţei;
– se decupează tufişul (eu am personalizat modelul creând un spaţiu verde de 6 cm şi în spatele tufişului pentru a-l plasa pe domnul Iepuraş);
– se lipesc ouăle (îți sugerez să le decorezi cu carioca).
Sfat: cu cât cartonul este mai gros (240-320 gr), cu atât decoraţiunea va fi mai stabilă şi mai rezistentă ca şi obiect decorativ.

 

Şabloanele pentru această decoraţiune se regăsesc ca şi anexe în cartea Obiecte decorative din hârtie, pe care vă recomand să o achiziţionaţi

 

Alături de acest iepuraş vei găsi alte modele: arici, bufniţe, pisicuţe, buburuze şi multe altele care, la fel ca modelul prezentat, pot fi adaptate deprinderilor fiecărui copil.

 

Dacă ai realizat decorațiunea nu ezita să postezi rezultatul în josul acestui articol, ca și comentariu cu fotografie din contul de facebook.

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *