Articole, Blog.

2016, bine ai venit!

 

La începutul fiecărui an, scriu o listă cu ceea ce doresc să realizez până la fiecărui an. Lista cuprinde: cărți de citit, investiții, cursuri pentru copii, diverse sporturi, viață socială, timpul liber petrecut în familie, destinațiile pentru concediu, investigații medicale amânate ș.a. Lista este la multiplicată și așezată în diverse locuri: agenda zilnică, pe frigider, în bibliotecă, semn de carte. Fiindu-mi la îndemână, mă motivează să duc la bun sfârșit planurile care presupun efort gândindu-mă la concediu, la râsetele copiilor alergând în pădure sau după minge, la bucuria de a petrece cât mai mult timp cu familia, la plăcerea de a citi sau la fericirea celor cărora primesc bucuria creativității. Sau la momentul unice, precum cel în care casa este învăluită cu miros de pâine proaspătă iar copiii ciupesc hoțește din pâinea scoasă din cuptor !

DSCN5219

Presar fiecare zi cu gânduri frumoase, motivante, ale celor care au bătut frumoase cărări înaintea noastră, transformându-le în cele mai sigure căi de mers. Să nu cad pradă delăsării, lenei și diverselor supărări inevitabile oricărui destin, mă hrănesc din ele și, chiar dacă uneori îmi șterg multe lacrimi, merg mai departe. Nu mă gândesc prea mult la ceea ce nu a mers, la ceea ce s-a zis despre mine sau la ceea ce fac alții, și doar merg mai departe. Cu drag, pentru toți cei care mă înconjoară!

 

Îți doresc să ai un an plin de realizări mărețe, care să-ți umple sufletul de bucurie și corpul de sănătate!

 

Las aici câteva gânduri motivante ale înțelepților noștri, binecuvântând clipa în care am deslușit tainele cititului:

 

Visurile nu se nasc din indiferență, lene sau lipsă de ambiție! (Napoleon Hill)

 

Nu aștept nici o oportunitate până când nu creez mai întâi valoarea care să o genereze. (Andy Szekely)

 

Ascultarea nu e atât de dificilă pe cât o facem noi să fie. Atunci când nu vorbim sau nu ne pregătim să vorbim, putem asculta. (Zig Ziglar)

 

Fiecare  dintre noi poartă cu sine în suflet o parte care știe ce înseamnă să fii un om decent, iubitor și nobil. (Robin Sharma)

 

Orele tânărului sunt mai lungi decât zilele bătrânului. (Schopenhauer)

 

Ține minte binele primit și uită binele făcut. 

 

Caută nu să devii un om de succes, ci mai degrabă un om de valoare. (Albert Einstein)

 

A persista în mânie e ca și cum ai strânge în mâini un cărbune încins cu intenția de a-l arunca spre cineva; tu ești cel care se va arde. (Buddha)

 

Revizuiește-ți calitatea serviciilor și elimină tot ceea ce nu face parte din categoria BUN. Dacă nu ești pe primul loc, vei pierde teren în fața celui care este. La ce ești tu cel mai bun? (Jeffrey Gitomer)

 

Acolo unde se râde așează-te liniștit. Bucuria de a trăi se manifestă prin râs. Dragostea învinge totul! ( Wilhelm Stekel)

 

Copiii trebuie să-și petreacă foarte mult timp în aer liber, să zburde, să se poată poată murdări, să-și poată rupe hainele, de aceea sunt copii. (Wilhelm Stekel)

 

Cele mai creative persoane sunt…copiii.

Chiar dacă nu au talent, ei creează continuu: cântă, desenează (de multe ori nu pe hârtie), construiesc.

De fapt, poate copiii creează liber tocmai pentru că nu știu ce înseamnă talentul! (Lorand Soares Szasz)

 

Trebuie să ajutăm copilul să acționeze singur, să voiască singur; aceasta este arta celor ce aspiră să slujească spiritul. (Maria Montessori)

 

Să nu uiți niciodată că familia care se joacă împreună, e familia care rămâne împreună. (Robin Sharma)

 

Trebuie să păstrați o parte din tot ceea ce câștigați. (George S. Clason)

 

Ești sărac, dar zorit cu gândul după avuție, iată că nu te mântuiește sărăcia. Ești bogat, dar desfăcut cu inima de bogăția ta, iată că nu primejduiește bogăția. Felul cum stai cu sufletul, și față de una, și față de alta, de asta atârnă mântuirea sau osândirea ta. (Părintele Arsenie Boca)

 

Trăiește o viață care îi va îmbogăți pe cei din jur spiritual, intelectual, fizic și financiar! Trăiește o viață care să poată deveni modelul unei vieți ideale! (Jim Rohn, Chris Widener)

 

În viața asta nu putem face lucruri mari. Putem face doar lucruri mici cu dragoste mare. (Maica Tereza)

 

Dacă avem creativitate și optimism pentru a veni cu idei inovative, vom fi capabili să facem orice situație să fie în interesul nostru.  (Jim Bagnola)

 

Tu ți-ai făcut planurile pentru noul an?

Povestește-ne într-un comentariu ce te ambiționează să faci din 2016 un an mai bun pentru tine și cei din jurul tău?

 

Cu gânduri bune,

Mihaela Albianu

 

 

 

 

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *