Articole, Blog, home-article, Publicații cu ISBN si ISSN.

Reciclarea este un obicei sănătos pentru planetă și la îndemâna tuturor. De multe ori este nevoie doar de foarfece, lipici și dorința de a crea ceva unic. Acesta a fost și gândul meu când am conceput acest model de activitate publicat în cartea Activități creative cu ziare și reviste.

Materiale necesare: carton ondulat de la cutiile din carton, reviste, lipici solid

Mod de lucru: din cartonul de la cutiile de carton decupăm 2 frunze mari pe care le vom folosi drept suport pentru obținerea unor frunze de toamnă rezistente pentru decor sau activități.

Frunze de toamnă din carton și reviste reciclate

Selectăm din reviste pagini tipărite în culorile specifice toamnei și decupăm fâșii de dimensiuni egale, la ghilotină sau distrugătorul de hârtie, sau inegale, cu foarfeca. Fâșiile de hârtie se așează lângă frunze combinând după imaginație nuanțele. Fâșiile pot fi lipite vertical, orizontal, oblic, orice joc fiind permis și original. La final se decupează cu foarfece surplusul de fâșii rămase pe marginea frunzei. Această activitate se poate adapta la orice nivel de vârstă.

Frunzele obținute pot fi utilizate pentru decor, ca semn de carte sau pentru activități integrate.

Autor: Mihaela ALBIANU

Tutorial publicat în cartea ”Activități creative cu ziare și reviste” Editura ROTIPO 2019. Cartea este disponibilă la vânzare pe site-ul www.magazincreativ.ro

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *