Joi, 8 iunie, de la ora 17.30, vă invităm la Universitatea “Mihail Kogălniceanu”, Iaşi, str. Băluşescu nr. 6, foaier, pentru a participa la un triplu eveniment:
Vernisajul expoziţiei “Creez şi reciclez ambalaje din carton”
Premierea copiilor participanţi din Iaşi
Atelier pentru părinţi şi copii “Confecţionăm broşe din materiale reciclabile”.
Intrarea la acest eveniment este liberă!
Organizatori: Asociaţia Activităţi Creative şi Fundaţia de Cultură şi Educaţie Mihail Kogălniceanu din Iaşi
Expoziţia naţională “Creez şi reciclez ambalaje din carton” este rezultatul unei provocări creative adresată cadrelor didactice şi copiilor cu vârsta între 3-14 ani. Toate lucrările înscrise în concurs conţin minim 20% material reciclat din cutiile din carton. Expoziţia cuprinde în jur de 300 de lucrări individuale şi colective, lucrate cu migală şi imaginaţie de copii din toată ţara. Pe lângă lucrările de artă plastică o mare parte din lucrări sunt confecţii: maşinuţe, rachete, căsuţe, castele, măşti, instrumente muzicale, animale, obiecte de uz casnic ş.a., care sunt adevărate jucării din carton. Cu mare bucurie am descoperit coşuleţe împletite, dulăpioare şi chiar o buburuză lucrată în tehnica quilling. Toate lucrările înscrise în expoziţie vor fi publicate în cartea cu ISBN CREEZ ŞI RECICLEZ AMBALAJE DIN CARTON, ediţie îngrijită de preşedinta asociaţiei, Mihaela Albianu. Expoziţia poate fi vizitată în perioada 8-30 iunie, între orele 9.00-15.30.
După vernisaj şi festivitatea de premiere, părinţii, bunicii, cadrele didactice prezente, vor confecţiona broşe din materiale reciclabile. Toate materialele sunt puse la dispoziţie de către organizatori, iar intrarea la eveniment este gratuită!
Expoziţia naţională Creez şi reciclez ambalaje din carton este a treia ediţie din proiectul Creez şi reciclez, ediţia din 2016 fiind dedicată reciclării farfuriilor de unică folosinţă, iar cea din 2015 refolosirii rolelor de hârtie igienică, cofrajelor de ouă și peturilor de plastic.
În fiecare an dedicăm aceste expoziţii Zilei Mediului, invitând copiii să lucreze cu materiale care pot fi refolosite, deşi tendinţa este de a le arunca la coşul de gunoi. Vă invit în acest an în foaierul luminos al Universităţii “M. Kogălniceanu” din Iaşi, pentru a vizualiza o colecţie valoroasă de lucrări de artă plastică sau abilităţi practice, modele veritabile care demonstrează cât de nelimitată este creativitatea copiilor şi a cadrelor didactice care îi îndrumă. Mihaela Albianu, preşedinte Asociaţia Activităţi Creative
Lasă un răspuns