Blog.

7 AUGUST Verde pentru tipar!!! Cartea Creez şi reciclez este la tipografie! Vă mulţumesc pentru aşteptare. Deşi este a 12 carte pe care o editez şi mai am experienţa multor reviste şi tipărituri, este de departe proiectul care a solicitat cel mai mult timp. Lucrările mari, mici, de forme şi dimensiuni diferite, etichetate doar pe spate, colete rătăcite la poştă şi greu recuperate, o expoziţie minunatăăăăăăăăăăăă, ateliere de promovare a reciclării ambalajelor din carton – un proiect măreţ! Sper ca rezultatul, micuţa carte de 72 de pagini să fie pe placul copiilor şi să relateze fidel expoziţia şi lucrările ei. Vă anunţ imediat ce primesc vestea că sunt gata!

 

Regulamentul expoziţiei CREEZ ŞI RECICLEZ AMBALAJE DIN CARTON, ediţia a III-a, Iaşi, 2017

 

Organizatori: Asociația Activități Creative şi Fundaţia pentru Educaţie şi Cultură “Mihail Kogălniceanu” din Iaşi

Temă: refolosirea creativă a ambalajelor din carton
Grup țintă: preșcolari, școlari clasele pregătitoare – a IV-a din învăţământul de stat sau privat, cluburi pentru copii

Fiecare participant va primi online DIPLOMĂ DE EXCELENŢĂ, iar cadrele didactice DIPLOMĂ VOLUNTAR

Mod de desfășurare:

 1. În perioada 8 mai – 25 mai, în cadrul orelor de arte vizuale și abilități practice copiii valorifică în mod creativ, cu ajutorul a diverse materiale sau tehnici de lucru, AMBAJAJE DIN CARTON (CUTII). Cutiile pot fi desfăcute, decupate, dantelate, valorificate conform creativităţii fiecărui cadru didactic sau copil. Condiţie: lucrarea înscrisă în concurs trebuie să conţină minim 20% material reciclat din cutiile din carton. Lucrările care nu respectă această condiţie nu vor fi incluse în expoziţie şi în carte. În expoziţie sunt acceptate şi lucrări colective.  Toate lucrările înscrise în expoziţie vor fi publicate în cartea cu ISBN CREEZ ŞI RECICLEZ AMBALAJE/ CUTII DIN CARTON, ediţie îngrijită de preşedinta asociaţiei, Mihaela Albianu. Participarea la această expoziţie implică acordul de publicare în carte. Toţi participanţii care doresc să primească cartea publicată sunt invitaţi să sponsorizeze asociaţia cu suma de 30 lei (cei care doresc mai multe cărţi, pentru fiecare copil participant, sponsorizează  asociaţia pentru următoarele exemplare cu 25 lei). Sponsorizarea se face în contul RO11INGB0000999906766560, Banca ING Iasi titular  ASOCIATIA ACTIVITATI CREATIVE din IASI, tel. 0729562238, CIF 32791060, cu mențiunea sponsorizare. Viramentul sponsorizării se poate face prin transfer bancar sau prin mandat poştal. După efectuarea viramentului trimiteţi dovada pe emailul contact@activitaticreative.ro.
 2.  CARTEA are ISBN, descriere CIP de la Biblioteca Naţională a României, format A5 vertical, integral color, copertă laminată. În carte, pe pagină vor fi incluse 3 sau 4 lucrări pe pagină, iar sub fiecare lucrare va fi trecut numele autorului, clasa/ grupa şi Şcoală/ Grădiniţa, iar la lucrările colective clasa/ grupa, îndrumătorul. În carte, după cuvântuş introductiv, prima pagina este dedicată profesorilor colaboratori, menţionaţi, alfabetic.
 3. Lucrările realizate sunt etichetate pe spate având numele copilului, Grădinița/ Școala, grupa/ clasa.
 4. Se selectează maxim 5 lucrări din grupă/ clasă şi se expediază ca şi colet poştal (sau curier rapid) pe adresa: ASOCIAŢIA ACTIVITĂŢI CREATIVE str. DRAGOŞ VODĂ nr. 12 A loc IAŞI cod 700373, tel. 0729562238. Participanţii din Iaşi le vor preda personal la sediul Universităţii Mihail Kogălniceanu., str. Băluşescu nr. 6, în data de 24 mai, între orele 16.30-18.30. Toate lucrările înscrise în concurs sunt însoţite de fişă de înscriere care conţine: nume şi prenume copii, profesor înfrumător, clasa, şcoala/ grădiniţa, email şi telefon profesor coordonator. Pentru o bună organizare a expoziţiei, vă rugăm să anunţaţi pe emailul contact@activitaticreative.ro sau la tel. 0729562238, expedierea coletului cu lucrări.
 5. Toţi participanţii primesc în format electronic, pe email, DIPLOMĂ DE EXCELENŢĂ, iar cadrele didactice primesc DIPLOMĂ VOLUNTAR. Diplomele copiilor şi cadrelor didactice vor fi expediate în format electronic pe emailul din fişa de înscriere.
 6. 25 mai – 4 iuniefotografierea lucrărilor, panotarea expoziţiei
 7. 7 iunie, ora 18.00, vernisajul expoziţiei naţionale “Creez şi reciclez ambalaje din carton!” şi înmânarea diplomelor pentru participanţii din Iaşi, sediul Universităţii Mihail Kogălniceanu., str. Băluşescu nr. 6 din Iaşi
 8. Cartea cu ISBN CREEZ ŞI RECICLEZ AMBALAJE DIN CARTON, va fi expediată în perioada 15-30 iunie 2017. În cazul când apar întârzieri la tipografie vom anunţa pe site.  7 AUGUST 2017 Verde pentru tipar!!! Cartea Creez şi reciclez este la tipografie! Vă mulţumesc pentru aşteptare. Deşi este a 12 carte pe care o editez şi mai am experienţa multor reviste şi tipărituri, este de departe proiectul care a solicitat cel mai mult timp. Lucrările mari, mici, de forme şi dimensiuni diferite, etichetate doar pe spate, colete rătăcite la poştă şi greu recuperate, o expoziţie minunatăăăăăăăăăăăă, ateliere de promovare a reciclării ambalajelor din carton – un proiect măreţ! Sper ca rezultatul, micuţa carte de 72 de pagini să fie pe placul copiilor şi să relateze fidel expoziţia şi lucrările ei. Vă anunţ imediat ce primesc vestea că sunt gata!
 9. Expoziţia națională de artă plastică CREEZ ŞI RECICLEZ CUTII DIN CARTON  face parte din categoria activităţilor extraşcolare şi urmăreşte stabilirea de relaţii de colaborare între instituţiile de învăţământ din ţară, organizatorii şi partenerii expoziţiei. Scopul expoziţiei îl reprezintă formarea deprinderilor de reciclare şi reutilizare creatoare a ambalajelor din carton, în vederea realizării unor produse care pot înfrumuseţa clasa, grupa sau locuinţa.           

Comentarii

comentarii

29 Responses to “Expoziţia naţională “Creez şi reciclez ambalaje din carton!”, ediția a III-a, carte cu ISBN”

 1. Maria

  Bună ziua! Dacă s-au realizat lucrări în spațiu, vor fi trimise fotografii ? Mulțumesc!

  Imi place(0)

  Răspunde
  • admin

   Bună ziua! Machetele şi lucrările 3D se fotografiză înainte de a fi expediate. Pentru expediere recomandăm tapetarea cutiei de transport cu folie cu bule şi polistiren, astfel încât să nu se deterioreze lucrarea. Fiind un concurs în stima reciclării, a creativităţii copiilor şi cadrelor didactice care îi îndrumă, acceptăm în concurs doar lucrări în original.

   Imi place(0)

   Răspunde
 2. Ruxandra

  Buna ziua,sunt cadru didactic si as dori o colaborare,INFORMATII -CONCURSURI.Multumesc!!!!

  Imi place(0)

  Răspunde
 3. Mahu Oana

  Bună ziua! Aș dori și eu fișa de înscriere și regulamentul. Vă mulțumesc.

  Imi place(0)

  Răspunde
 4. Artenie Florentina

  Sunt cadru didactic și aș dori o colaborare . Vă mulțumesc !

  Imi place(0)

  Răspunde
 5. Begu Carmen

  Buna ziua,sunt cadru didactic din Brasov si as dori o colaborare,INFORMATII despre concurs, exista si un Acord de parteneriat ? Multumesc!!!!

  Imi place(0)

  Răspunde
 6. Dragoi Monica

  Doresc sa particip la concurs.Va rog sa imi trimiteti datele concursului!

  Imi place(0)

  Răspunde
 7. Vieriu Marinela

  Buna ziua! As dori si eu fisa de inscriere si regulamentul. Va multumesc!

  Imi place(0)

  Răspunde
 8. Dumitru

  Bună ziua! Sunt cadru didactic şi aş dori o colaborare.
  Vă mulţumesc!

  Imi place(0)

  Răspunde
 9. Nistor Monica

  Bună seara! Citind regulamentul concursului am înţeles că elevii nu pot realiza lucrări 3D şi machete. Vă rugăm să ne spuneţi dacă se poate şi condiţiile de livrare. Vă mulţumesc!

  Imi place(0)

  Răspunde
  • admin

   Buna ziua. Se pot realiza si machete sau lucrari 3D, de recomandat colective, dar trebuie avut in vedere ca in carte va fi o singura fotografie pentru fiecare lucrare.

   Imi place(0)

   Răspunde
 10. Cozocea Katalin

  Bună ziua, sunt bibliotecar şcolar şi aş dori fişa de înscriere şi regulamentul.
  Mulţumesc.

  Imi place(0)

  Răspunde
 11. Popa Mihaela

  Buna ziua! Sunt cadru didactic si doresc mai multe informatii despre acest concurs (regulament, fisa de inscriere, parteneriat, etc. Multumesc!

  Imi place(0)

  Răspunde
 12. Moise Emilia-Florentina

  Bună ziua!
  Este un concurs interesant și atractiv și doresc să particip. Dacă aveți amabilitatea, trimiteți-mi și mie documentele necesare. Vă mulțumesc!
  email: emy_76_moise@yahoo.com

  Imi place(2)

  Răspunde
 13. Cucu Ramona

  Bună seara! Sunt interesată de participarea la acest concurs. Vă rog să-mi trimiteți documentele necesare! Mulțumesc!

  Imi place(0)

  Răspunde
 14. Iuliana Banu

  Bună ziua. As dori sa primesc și eu fisa de înscriere pentru expoziția națională Creez și reciclez ambalaje din carton. Mulțumesc.

  Imi place(0)

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *