ASOCIATIA ACTIVITATI CREATIVE este o persoana juridica, de drept privat, autonoma, neguvernamentala, apolitica si fara scop lucrativ, inregistrata in Registrul Asociatiilor si Fundatiilor din Romania.

 

Scopul asociatiei este sa valorificam timpul liber al copiilor prin utilizarea propriilor forte si idei. Promovarea, sustinerea si derularea activitatilor de tip creativ, a cititului, a sporturilor,  vor fi principalele proiecte ale noastre. In activitatile de voluntariat vom oferi intotdeauna rechizite, carti si jucarii NOI, sigilate, beneficiarii fiind astfel primii utilizatori.

 

Conform Actului Constitutiv, scopul asociatiei consta in:

(a) Educarea si informarea populatiei, in special a copiilor si tinerilor, in vederea desfasurarii activitatilor cultural artistice sau mestesugaresti, care presupun manifestarea creativitatii prin investirea propriilor idei, forte si nevoi.

(b) Derularea de programe si proiecte de promovare a activitatilor cultural-educative, a culturii nationale traditionale si moderne, atat in tara (in comunitatile locale), cat si in strainatate, inclusiv in randul comunitatilor romanesti din tarile unde acestea sunt prezente.

(c) Desfasurarea de actiuni umanitare si de solidaritate sociala, realizate prin voluntariat, prin donatii, cu sau fara participarea altor ONG-uri, a unor institutii publice sau a unor institutii de invatamant.

(d) Organizarea si promovarea de activitati si evenimente culturale, artistice, educative si turistice.

(e) Promovarea si realizarea de actiuni civice in sprijinul pastrarii traditiilor, mestesugurilor romanesti si valorificarea acestora.

(f) Implicarea copiilor in proiecte si programe educational-artistice, competitive, de nivel national si international.

(g) Initierea unor activitati in vederea prevenirii riscului marginalizarii si excluderii sociale a copiilor, egalitatea sanselor pentru toti copiii;

(h) Obtinerea de finantari, donatii de carte si materiale pentru activitati privind manifestarea creativitatii si utilizarea timpului liber în mod creativ.

(i) Organizarea altor activitati si desfasurarea altor proiecte care sa contribuie la indeplinirea menirii sale.

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *