Articole, home-article.

Revista Demersuri Creative, revista oficială a Asociației Activități Creative, facilitează accesul cadrelor didactice din învățământul preuniversitor și universitar la exprimarea deschisă a propriilor opinii referitoare la problematica creativității. În revistă vor fi publicate articole de specialitate, exemple de bună practică din activitatea didactică, studii de caz, studii de specialitate, recenzii, proiecte educative, toate cu referire la problematica creativității. Formatul full color (pentru doritori va fi tipărită și alb-negru), cu hârtie lucioasă, va permite ilustrarea cu fotografii a exemplelor din experiența didactică.

 Demersuri creative

Revista este înregistrată la Centrul Național ISSN, Biblioteca Națională a României, cu codul:

Demersuri creative ISSN 2501-0921

ISSN–L 2501-0921

 

Editorul revistei este S.C. ACTIVITĂȚI CREATIVE S.R.L.. Revista va avea format A5 full color (va fi tipărită și alb-negru), hârtie lucioasă de 90 gr., coperți laminate. Redactorul șef al revistei este Mihaela Albianu, președinte al Asociației Activități Creative, coordonator a 10 concursuri de artă plastică (Inimioare pentru mama, Curcubeul Copiilor, Sfârșit de toamnă, Poveste de Paști ș.a.), finalizate cu expoziții, festivități de premiere și editare de carte.

 

Prin expedierea articolului, autorul își exprimă acordul deplin pentru aceste CONDIȚII DE PUBLICARE

 

 • Informații despre redactarea articolelor:

titlul cu majuscule

– autorul și instituția de învățământ (prof. Hara Maria, Grădinița cu P.P. nr. 10 localitatea)

– format A4, cu margini de 2 cm, orientare portret

fotografiile (maxim 6) se expediază separat în format jpg (scanate sau fotografiate ziua)

schemele, desenele, realizate în word trebuie făcute grup.

– font Times New Roman, mărime 12, spațiere la 1,5 cm, caractere românești

– pentru evidențierea unor idei pot fi utilizate bold și italic

– la finalul articolului se menționează Bibliografia (autorul, titlul cărții, editura, locul și anul apariției; mărime font 10)

 • Tipul articolelor

Articolele publicate în revistă vor prezenta diverse aspecte ale experienței teoretice și practice ale autorului. Testate antiplagiat, toate articolele vor avea surse biografice sau exemple practice proprii, originale. Chiar dacă articolul este propriu, nu se recomandă publicarea unui articol care a mai fost publicat în altă revistă de profil. Cu rol ajutător în transmiterea mesajului articolului, fotografiile publicate în revistă vor aparține autorilor sau elevilor acestora (în cazul când în fotografii apar fețele copiilor asigurați-vă că aveți acceptul de publicare din partea părinților). Pot fi expediate mai multe fotografii diferite pentru același articol, colectivul de redacție încercând să le valorifice cât mai util posibil.

Pentru discipline precum matematica, istoria, biologia, chimia, ș,a., sunt binevenite articolele care analizează strategii de predare sau evaluare creativă, creativitatea cadrului didactic sau dezvoltarea creativității elevilor prin intermediul disciplinei predate, exemple de bună practică etc..

 • Taxa de publicare este obligatorie și reprezintă contravaloarea următoarelor servicii:
 • editarea revistei
 • tipărirea revistei
 • expedierea prin colet poștal (prin Poșta Română)
  Autor/ articol Tip revistă Taxă publicare fără comision bancar
  1 articol cu 1 autor color 40 lei
  1 articol cu mai mulți autori color 30 lei/ fiecare autor
  1 articol cu 1 autor alb-negru 25 lei
  1 articol cu mai mulți autori alb-negru 25 lei/ fiecare autor
  1 autor cu mai multe articole color 40 lei + 10 lei la fiecare pagină
  1 autor cu mai multe articole alb-negru 25 lei + 10 lei la fiecare pagină
 • Alte taxe suplimentare, opționale (se achită la înscriere)

Fiecare pagină suplimentară adăugată la un articol de 2 pagini A4, indiferent de tipul revistei comandat: 10 lei

Livrare prin curier rapid TNT: 10 lei (dacă sunt mai multe persoane se achită o singură taxă și se expediază un singur colet)

Pentru colaboratorii de la primele numere ale reviste: plata la primirea revistei (taxa + 10 lei)

 

 • Calendarul înscrierii în revistele care vor apare în anul 2016.

Nr. 1 / 2016 – 21 februarie 2016 (termen expirat)

DEMERSURI CREATIVE NR 1

21 martie 2016 (termen expirat)

revista nr. 2

5 mai 2016 (termen expirat)

demersuri creative nr. 3

5 iunie 2016

21 octombrie 2016

21 noiembrie 2016

 

 • Calendarul editării, tipăririi și expedierii revistei.

S.C. ACTIVITĂȚI CREATIVE S.R.L. se obligă ca în maxim 30 de zile de la data limită a înscrierii în revistă (vezi calendarul pentru anul 2016), să expedieze către beneficiari revistele tipărite.

 • Înscrierea în revistă.

Articolul se expediază în format electronic pe email-ul: revista@activitaticreative.ro, împreună cu informațiile: telefon (obligatoriu pentru o bună comunicare), CNP (pentru factura fiscală), adresa unde doriți să primiți revista (la coletele poștale adresa trebuie să coincidă cu cea din cartea de identitate), copie după ordinul de plată.

La expedierea articolului se bifează în ce categorie se înscrie materialul: articole de specialitate, exemple de bună practică din activitatea didactică, studii de caz, studii de specialitate, recenzii, proiecte educative.

În cazuri când nu există posibilitatea de expediere prin email, sau de tehnoredactare conform cerințelor, putem găsi o variantă de colaborare, astfel încât fiecărui cadru didactic doritor să îi apară articolul în revistă. Sunați la tel. 0729 562 238 (redactor șef Mihaela Albianu) și vom găsi mereu cea mai ușoară cale de la dorință la revistă.

 • Depunerea taxei de publicare.

Taxa de publicare se achită, DUPĂ ACCEPTUL DE PUBLICARE ÎN REVISTĂ PRIMIT DIN PARTEA REDACȚIEI, în contul RO61INGB0000999905799928, deschis la Banca  ING Iași, titular S.C. ACTIVITĂȚI CREATIVE S.R.L., CUI 34411566, cu mențiunea taxă publicare revistă. Taxa de publicare nu include comisionul bancar (specificați operatorului de ghișeu că suma nu include comisionul bancar). Factura fiscală pentru revistă se expediază în coletul cu revista.

Pentru a scuti deplasarea la bancă, banii pot fi depuși și de alte persoane. Este posibil ca pe un un ordin de plată să fie depuși bani pentru mai multe persoane (achitând astfel un singur comision bancar).

NOU!!! La 5 apariții în revistă, din care una obligatoriu exemplu de bună practică (un model deosebit de activitate/ lecție, un parteneriat, pe care l-ai realizat cu copiii), apari ca și membru colectiv redacțional  (redactor colaborator) în numărul respectiv (pe lângă apariția în caseta redacțională a revistei primești și adeverință).

 

Comentarii

comentarii

38 Responses to “Demersuri Creative – ISSN 2501-0921”

 1. Popa Elena Loredana

  Vreau să particip cu un articol, dar nu știu pe ce temă, pentru numărul din februarie. N-am înțeles cât este taxa de participare. Mulțumesc pentru răspuns!

  Imi place(4)

  Răspunde
  • Mihaela

   Doamna Popa, taxa de participare este 25 lei dacă doriți revista alb-negru și 40 de lei dacă o doriți color. Puteți expedia orice articol se încadrează în problematica creativității: exemple de bună practică (aici puteți expedia prezentarea unei activități de arte vizuale sau abilități practice susținute de dvs cu rezultate deosebite, organizarea unei serbări în stil creativ, prezentări de evenimente pentru Școala Altfel), articole de specialitate, metode de predare sau de evaluare creativă … Important este ca textul dvs să fie original, iar dacă utilizați resurse bibliografice să le menționați la finalul articolului. Dacă mai aveți întrebări puteți să mă contactați telefonic. Mihaela

   Imi place(3)

   Răspunde
 2. Florea Alina

  Buna,
  As dori sa particip si eu cu un proiect de activitate integrata (DS+DOS) la invatamantul prescolar.
  Cum fac? Proiectul de activitate are o structural complexa, cu desene, tabele,etc
  Ma puteti lamuri?
  Multumesc.

  Imi place(2)

  Răspunde
 3. Marina

  Eu am avut cerc pedagogic pot trimite proiectul si filmuletul cu slide-uri cu activitatile copiilor

  Imi place(3)

  Răspunde
  • Mihaela

   Revista este publicată doar în format tipărit, deci nu avem cum să includem filmulețele, doar câteva fotografii. Pentru alte detalii sunați la tel. 0729562238

   Imi place(1)

   Răspunde
 4. Vlad

  Succes și felicitări pentru initiativa!
  Copiii sunt creativi , ramane ca noi sa aratam ce pot face

  Imi place(5)

  Răspunde
   • rodica

    Eu cred ca cei care accepta sa le fie publicate creatiiletrebuie sa ceara drept de autor. In felul acesta editurile si cei care publica creatiile de orice fel sunt obligate la platat dreptului de autor.

    Imi place(0)

    Răspunde
 5. Stana Gabriela

  Sa-mi fie cu iertare, poate n-am inteles bine : inteleg sa dau pe o revista care cred ca va fi deosebita, 40 lei daca o cumpar, dar nu inteleg de ce in invatamant spre deosebire de alte reviste se procedeaza exact invers, adica, atunci cand am publicat un articol spre ex la revista “Practic” ( e doar un ex din mai multe), am fost platita ptr ca eu alaturi de altii oameni i-am ajutat sa creeze acea revista si si-au scos banii vanzand-o. La noi si “Revista invatamantului prescolar si primar” de cand o stiu, si alte reviste sau carti de specialitate care apar datorita cadrelor, cer bani de la oamenii care publica. Deci eu imi dau munca si ptr asta platesc ptr ca apar intr-o revista cu ISBN. Dar cei care publica revista cu ajutorul creatiilor altor cadre, cum se revanseaza fata de acestia ? Ptr ca ei castiga si bani de la cei care publica si de la cei carora o vand ! Poate am suparat prin aceasta observatie, dar cred ca acest lucru e o folosire a muncii intelectuale a cadrelor fara ca ei sa fie renumerati ptr efortul lor.

  Imi place(10)

  Răspunde
  • Mihaela

   Mulțumim pentru observația dvs.! Este un proiect editorial pe care îl organizăm la solicitarea multor colaboratori ai asociației și acceptul de a publica aparține autorilor care nu sunt lezați de faptul că cineva își oferă serviciile de a edita și tipări o revistă cu articolele concepute de dumnealor.
   Vă așteptăm cu drag participarea la alte proiecte ale asociației, cum ar fi proiectul LOCUIESC LA SAT DAR SUNT CREATIV!, proiect în care am reușit să răspândim puțină creativitate la minim 1000 de beneficiari din 30 de localități din mediul rural.

   Imi place(3)

   Răspunde
 6. Geanina Banulescu

  Buna ziua!
  Ma puteti ajuta cu o lamurire care poate parea puerila, dar m-am lovit de aceasta problema de cateva ori, cand am vrut sa public un material. Mai exact, care este diferenta dintre un articol si un studiu de specialitate?
  Va multumesc!

  Imi place(1)

  Răspunde
  • Mihaela

   Diferența este de aprofundare a subiectului tratat. În opinia mea, articolul reprezintă o expunere a unei probleme dintr-un domeniu, iar studiul de specialitate este un articol mai lung, mai bine aprofundat, argumentat, teoretic sau practic.

   Imi place(3)

   Răspunde
 7. Cristiana Ciobanu

  Buna ziua!
  Pot sa particip cu un proiect de lectie la biologie?
  Este proiectul unei lectii sustinute in cadrul programului Economia bazata pe cunoastere. Proiectul se bazeaza pe lucrul on-line, pe diferite platforme kubbu.ro, padlet.com, prezentare prezi, program Ael. Lectia a fost filmata in cadrul programului respectiv.

  Imi place(0)

  Răspunde
 8. Andreea

  Buna ziua!
  Ma interesează si pe mine o informaţie cu privire la publicarea unui studiu de specialitate cu privire la stimularea si dezvoltarea creativităţii la preşcolari.
  Este o lucrare amplă care cuprinde parte de teorie, exemple de modalităţi de stimulare si dezvoltare a creativităţii şi un experiment ce vizează creativitatea verbală şi cea figurativă la vârstele timpurii. Lucrarea mea are 100 de pagini. Vroiam să stiu numărul maxim de pagini ce pot fi publicate, astfel să pot resctuctura lucrarea pentru a se incadra cerinţelor dvs.
  Multumesc!

  Imi place(0)

  Răspunde
 9. Elena

  Buna seara ! Cadrele didactice din invatamantul special pot participa cu materiale?Mutumesc .

  Imi place(0)

  Răspunde
 10. Bucuri Dorina

  Buna ziua, as dori sa ma lamuriti daca am inteles bine: 1 articol 1 autor in revista =40 Ron, dar acel articol poate fi doar de maxim 1 lagina? Si fiecare pagina in us costa cate 10 Ron?

  Mtumesc mult!

  Imi place(0)

  Răspunde
  • Mihaela

   Doamna Dorina:
   1 articol de 2 pagini cu 1 autor în revistă color =40 Ron. Fiecare pagina in plus costa cate 10 Ron. Pentru alte informați puteți să ne contactați și telefonic: 0729562238.

   Imi place(1)

   Răspunde
 11. Dulau Carmen

  Buna ziua!Pot sa public un articol referitor la idei de amenajare a clasei si utilitatea lor in predarea -invatarea diferitelor notiuni?Se pare încadra acest articol la sectiunea exemple de buna practica?

  Imi place(0)

  Răspunde
  • Mihaela

   Un astfel de articol este mai mult decât binevenit! Așteptăm articolul pe emaill!

   Imi place(1)

   Răspunde
 12. stirbat adina

  Buna seara! Va rog frumos sa-mi spuneti cand apare nr. urmator al revistei si pana cand poate fi trimis materialul.
  Multumesc!

  Imi place(1)

  Răspunde
 13. Ciornei Simona

  Buna ziua.
  Aș dori să aflu dacă publicați și articole în limba engleză, respectând evident tipurile de articole menționate în prezentarea dv (articole de specialitate, exemple de bună practică din activitatea didactică, studii de caz, studii de specialitate, recenzii, proiecte educative, toate cu referire la problematica creativității).
  Vă mulțumesc!

  Imi place(0)

  Răspunde
 14. Delmira Rosu

  Buna Ziua! Care este urmatorul numar din revista si care este termenul limita? Cand se mai pot trimite articole?

  Imi place(0)

  Răspunde
 15. Atofanei Mariana

  Buna ziua! Cand apare urmatorul numar al revistei? Pana cand putem trimite materiale?

  Imi place(0)

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *