Articole, Blog, home-article.

Cunoașteți persoanele care caută prin containerele de gunoi cartoane, peturi sau electrocasnice? Sper că în localitățile voastre nu mai sunt acei proprietari de căruțe trase de cai care strigă: FIER VECHIIIIIIIIIIIIIIII, FIER VECHIIIIIIIIIIIIIIII….

 

Ați zâmbit? Și eu, dar a venit timpul să reciclăm și noi cât mai eficient, astfel încât să aruncăm cât mai puțin la containerele de gunoi.

 

Prima variantă ar fi să le refolosim creativ, creând diverse obiecte decorative, dar sigur producem mai mult decât putem valorifica în acest mod.

 

Pentru familia mea primul pas a fost să luăm un coș mare pentru hârtie și să ne obișnuim, noi și copiii, să punem acolo orice colț de hârtie pe care altfel l-am fi aruncat la gunoi. Rezultatul: într-o săptămână coșul era plin de ambalaje din carton, oferte, mici opere de artă ”greșite” și resturi de hârtii de la activitățile de decupare. Încercați și veți fi surprinși câte ambalaje de carton și câte hârtii se pot aduna! La sfârșitul fiecărei săptămâni le depozităm într-o cutie de carton și, când se adună mai multe, mergem să le predăm la SIGUREC.

deseuri carton

SIGUREC este o soluție novatoare pentru pentru îndeplinirea obligațiilor asumate de România prin aderarea la UE. SIGUREC este recunoscut de Ministerul Mediului și Schimbărilor Climatice ca și “infrastructură națională și modernă a României pentru colectarea deșeurilor de ambalaje și DEEE”.

Aparatele inteligente SIGUREC centralizează toate datele primite despre reciclarea deșeurilor, astfel încât, nici o cantitate, oricât de mica, nu se pierde pe drum. Deșeurile predate sunt transportate în siguranță, conform standardelor, direct la reciclator.
Cei care predau deșeurile, consumatorii, sunt motivați să colecteze și să recicleze cât mai mult, primind în schimb un voucher valoric ce poate fi folosit în rețelele de retail.

 

Ce puteți recicla? Absolut orice: peturi, doze de aluminiu, sticlă, DEEE, hârtie și carton, sacoșe/folie, recipiente din polietilenă, din polipropilenă, din polistiren, polistiren expandat, baterii, becuri și neoane. Regula pe care ar fi bine să o respectați este să reciclați corect aceste deșeuri: hârtiile să nu aibă bandă adezivă, capse sau folii de protecție, sticlele să nu fie murdare ș.a.

Pe SIGUREC poți descărca gratuit aplicația SIGUREC MOBIL, cu care ai multiple avantaje: taxi gratuit de reciclare, istoric personal la colectare la aparatele inteligente, și efortul tău la reducerea amprentei de carton. Încă nu am descărcat-o, dar avem deja câteva kilograme bune de deșeuri predate.

 

Cum puteți stimula copiii în acest proces corect de reciclare? Învățăți-i că un șervețel de hârtie subțire se degradează natural în 2-3 luni, dozele de aluminiu în 200 de ani, pungile de plastic în 450 de ani, peturile în 1000 de ani, recipientele de sticlă în 4000 de ani, iar deșeurile electrice și electronice niciodată (sursa: SIGUREC). Oferiți-le vocherele primite la predare să le valorifice cum doresc!

pret1pret 2

Vezi harta locațiilor SIGUREC din țară și reciclează inteligent! În Iași, noi reciclăm la SIGUREC PRIME – IASI – Complex Comercial ERA Park.

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *