Articole, Blog, home-article.

În activitatea de cadru didactic provocările apar zilnic și trebuie să găsim în scurt timp soluții cât mai creative. Copiii sunt cei mai aspri judecători și nu trebuie să-i dezamăgim! În urmă cu ceva timp, una dintre grădinițele cu care colaborez doreau să expedieze la o şcoală din martisoare fistic SDC15893altă țară (55 de copii şi 5 învăţătoare) un mesaj de mărțișor.

Copiii au fost receptivi, creativi și au confecționat rapid multe mărțișoare în diferite tehnici (pe suport de lut, pe suport de aluat copt, pe lemn, pe coji de fistic, pe carton). Copiii și-au făcut onorabil treaba, dar cum să le trimitem? Facem un colet cu 60 de pliculețe? Trebuia să transmitem mesajul mărţişorului colectiv, însoţit de text, dar în același timp să expediem sigur și individual fiecare mărțișor.

SDC15911
Soluția a fost o felicitare inimă cu patru pagini (una pentru mesaj și trei pentru mărțișoare). Am decupat pe un carton A3 alb conturul a 2 inimi, inimi care prin îndoire au dimensiunea A4. Inimioarele le-am lăsat albe pe o parte, iar pe cealaltă le-am aplicat cu banda dublu adezivă hârtie roşie. Cu un perforator de mână am perforat pe mijloc, sus şi jos ambele inimi şi le-am legat cu şnur de mărţişor.

 

Coperta a rămas roşie, prima pagina albă fiind destinată mesajului text scris. Următoarele două pagini le-am lăsat pentru aplicarea mărţişoarelor.
Pentru ca fiecare mărţişor să se păstreze cât mai bine am decupat inimioare din hârtie roşie de dimensiuni diferite pe care am aplicat mărţişoarele în funcţie de dimensiunea lor. Inimioarele le-am îndoit în două: pe o jumătate am capsat mărţişorul şi cealaltă jumătate pentru protecţie.

SDC15912 SDC15904

Am aşezat întâi inimioarele mari, apoi pe cele medii şi în partea pe jos şi în laterale cele mici. Inimioarele le-am lipit cu bandă dublu adezivă de inima gigant.

 

 

La destinatie învăţătoarele vor desprinde banda dublu adezivă şi vor oferi copiilor inimioarele cu mărţişor.

SDC15909 SDC15907

 

Cum vi se pare? Aveți la îndemână alte soluții?

Comentarii

comentarii