Articole, Blog.

Tehnica colorarii cu plastilina implica presarea plastilinei pe un suport prin apasarea cu degetele. Pentru a se familiariza cu aceasta tehnica copiilor li se poate desena, pe planseta sau carton, conturul figurii de desenat, sugerandu-le sa ia bucati mici de plastilina, sa o intinda usor, uniform, in aceeasi directie. Efectul este intotdeauna unul original, de la distanta neobservandu-se exact tehnica de lucru.

După ce copiii au deprins tehnica „colorarii” in contur cu plastilina se pot oferi siluete din carton sau plastic dur sau chiar mici tablouri (blank-uri), oferind posibilitatea copiilor sa isi exprime liber ideile, sentimentele si dorinta de a realiza opere originale. Dacă se utilizeaza plastilina cu uscare rapida copiii pot avea un rezultat pe termen lung, o adevarata opera de arta.

DSCN1030

Urmand tehnica colorarii cu plastilina am oferit spre lucru unor copiii de grupa mare siluete de copacei din carton ondulat, reciclat din cutii de carton. In decursul saptamanii viitoare va voi prezenta alte modele de copacei realizate pe aceleasi siluete de carton. Plastilina in culorile toamnei, siluete de carton, putina hartie creponata pentru tulpina copacelului (un alt material care sa puna in valoare copacelul) si multa rabdare. Daca copiii au mai folosit aceasta tehnica vor putea finaliza lucrarea in 30-40 de minute. Daca veti considera ca modelul prezentat nu poate fi realizabil de catre copilasi in timpul unei singure activitati, puteti sa adaptati silueta copacelului dupa posibilitatile de lucru ale copiilor sau sa propuneti copiilor lucrul in echipe de 2-3 membri.

Imi place mult aceasta activitate deoarece spre final copiii sunt deosebit de incantati de copaceii lor si de posibilitatile multiple de asamblare a frunzelor in culorile toamnei. Copaceii pot fi expusi simpli sau parte dintr-o macheta Toamna.

Nu uitati sa urmariti activitatea noastra si pe pagina de facebook: Asociatia Activitati Creative. Iar daca ne simpatizati va multumim pentru LIKE!

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *