Concursurile Activități Creative.

In anul 2011, pe www.activitaticreative.com, organizam primul concurs tematic pentru prescolari si scolari mici sub denumirea “Picteaza cu mine”. Au urmat 10 editii finalizate cu expozitii tematice virtuale Peisaje de iarna, Ghiocei, Iepurasi, Gargarite, Fluturi, Pesti, Floarea soarelui, Struguri, Copaci si frunze de toamna si Felicitari de iarna. Prin aceste concursuri – expozitii, www.activitaticreative.com a devenit un spatiu al competitiei, al stimularii si manifestarii creativitatii pentru copiii prescolari si scolari.

Răspunsul şi seriozitatea copiilor m-au motivat să reorganizez concursul şi expoziţia în spaţiul real şi să editez un album tematic cu lucrarile participante la concurs. Astfel, copilul sa pastreze peste timp o carte adevarata, pe care o poate rasfoi, cu numele sau, cu lucrarea in care a investit multa culoare si joc cu pensonul… INIMIOARE PENTRU MAMA (februarie – martie 2012) este primul proiect care a depasit barierele spatiului online avand trei forme de manifestare: Concurs – Expozitie – Editare album.

 

COPERTA inimioare

 Au răspuns invitaţiei acestei triple provocări 400 de participanţi – preşcolari, şcolari de clasele I-IV şi cadre didactice – din 50 de grădiniţe şi şcoli, din 22 de judeţe ale ţării. Copii au trimis inimioarele realizate în diverse tehnici de lucru, a urmat jurizarea, panotarea expoziţiei la Biblioteca „Gh. Asachi”, la parterul Ateneului Tătăraşi şi, în final, editarea albumului Inimioarele create de micii sau marii artisti si-au gasit menirea de a da stralucire albumului Inimioare pentru mama, publicat la editura PIM (ISBN 978-606-13-0818-7).

1gradinita 2gradinita

Acest proiect a fost sustinut de partenerii Media Service Zawada si Editura Casa care au oferit copiilor 80 de premii in carti si reviste de calitate.

Prietena copiilor, artistul plastic Diana Condurache, mi-a fost alaturi in acest inceput fiind presedintele unui juriu obiectiv si entuziast. “Un proiect sublim pentru cei carora li se adreseaza, iar noi juriul preafericitii care ne-am incalzit sufletele cu emotii tandre.”

Viorica: Noi, educatoare, părinţi şi copii de la Grăd. nr 37 Brăila, vă mulţumim pentru antrenantul concurs organizat şi deja aşteptăm să ne invitaţi la o nouă provocare a imaginaţiei şi talentului.

invitatie mare inimioare

Lansarea cartii si premierea participantilor din Iasi a fost relatata in mass-media locala, Radio Iasi, Ziarul de IasiCronica de Iasi, TVR Iasi.

Este un prim episod dintr-un proiect care va continua prin proiectele Asociatiei Activitati Creative.

Mihaela Albianu, presedinte Asociatia Activitati Creative

Comentarii

comentarii