Blog, home-article.

Dragi părinţi, dragi copii,

Atelierele creative pe care vi le propun sunt o călătorie nesfârșită în lumea artelor plastice și a meșteșugurilor. Mânuțele copiilor vor lucra în diferite tehnici, cu diverse materiale profesionale, pe diferite teme astfel încât nici un atelier nu va semăna cu altul. Încurajez copiii să fie unici, să lucreze așa cum simt, nu neapărat după un model dat sau inspirat de colegul de masă.

Întâi este vorba despre distracție și valorificarea timpului liber, apoi despre talent!

Copiii iubesc culoarea, sclipiciul, plastilina, lutul, pânza (câtă emoție au când lucrează!!!) și simt deplin bucuria de a crea cu propriile mânuțe. Dacă noi adulții, vorbim despre atenție, răbdare, cultivarea gustului pentru frumos, familiarizarea cu tehnici plastice sau timp de calitate petrecut departe de tabletă, telefon sau televizor, copiii așteaptă cu nerăbdare distracția creativă.

Ce spun părinții copiilor care frecventează atelierul?
”Fetele merg la atelierele de creație inca din vacanța de vara din 2016. Este o alternativa sănătoasa la TV, tableta, jocuri pe consola. Interacțiunea cu alții copii fata de colectivul de la grădinița sau de la școala eu o consider foarte sănătoasa. Doamna Albianu încurajează copiii sa fie creativi si sa isi depășească limitele, lucru care lipsește din păcate destul de mult in activitatea școlară.” Anca Năstasă

Întrebările tale au deja un răspuns!

 1. Copilul meu nu are talent, de ce să îl înscriu la un atelier creativ? Un copil fără talent se va familiariza treptat cu mediul artistic și, chiar dacă nu va face lucrări excepționale, va avea satisfacția de a lucra și de a termina o temă dată. Învățăm să ne încadrăm în timp, la finalul fiecărui atelier copilul pleacă acasă cu lucrarea terminată (cu mici excepții dacă nu este uscată sau dacă lucrăm în mai multe etape). Treptat va evolua și veți descoperi împreună că are mai multă atenție la teme sau că încep să ”îi iasă” mai bine picturile și desenele. Creăm obiceiuri bune și sănătoase: reciclăm și respectăm natura, ne respectăm colegii, vorbim politicos, încercăm să păstrăm curățenia, învățăm să iubim cărțile, apreciem produsul realizat manual, devenim harnici ș.a.! În plus, învățând să lucreze o temă în diferite tehnici de lucru, copilul va descoperi că există o multitudine de soluții pentru aceeași problemă și va aplica aceasta cu succes în viața reală (când va creşte mare!). Treptat va căpăta gust pentru frumosul creat sau natural și va deveni un om integru, frumos și bun!
 2. Copilul meu este puțin agitat, va deranja ceilalți copii de la atelier? Îl primim cu mare drag! Avem nevoie de copiii veseli și frumoși în grup! Iar el are nevoie de un spațiu de lucru – pânza/ obiectul pentru decorat –  în care să se exprime.
 3. Copilul meu este foarte timid, cu ce îl ajută? Dacă la început va fi timid, după 2-3 ateliere va observa că are ceva în comun cu ceilalți copii și îi va fi mai ușor să aibă relații sociale. Exprimarea pe spațiul de lucru a propriilor idei îi va da muuuult curaj și veți fi surprinși de evoluția lui artistică și socială.
 4. Are un program destul de încărcat, de ce să îl încarc cu încă un curs? Cu cât face mai multe lucruri, cu atât copilul devine mai interesant pentru el însuși. Îi va crește încrederea în sine și va avea despre ce vorbi în mediul său. În plus, activitățile dau creierului de muncă și creăm obiceiul de a lucra permanent. Dacă este obosit, decât să se relaxeze la TV sau jucându-se pe tabletă, copilul se va relaxa lucrând un tablou sau decorând o piatră. Din obosit, îl veţi lua de la atelier FERICIT!
 5. Desenează și acasă, de ce să îl mai scot din casă? Adaptabilitatea copilului la diferite spații și situații îi va fi utilă în viitor, dar şi acum. Multitudinea de materiale utilizate la atelier îi va deschide noi piste spre zborul creativității! Nu veţi regreta!
 6. Pot să aduc și fratele/ sora mai mică? Încurajez participarea fraților la atelier, deoarece vor învăța să lucreze împreună și acasă.  Frații mai mici (minim 3 ani) sunt integrați în curs împreună cu frații mai mari, fiecare având sarcini de lucru diferite pentru aceeași temă. În plus, aveți reducere la preţul abonamentului!
 7. Ce să fac cu atâtea lucrări? Fiecare atelier se finalizează cu o operă de artă (tablouri pe pânză sau carton, rame foto, suporturi birou, pietre decorative, stegulețe, măști, felicitări, medalioane, farfurii, ghiozdănele, poșetuțe, pungi cadouri, decorațiuni din lemn/ polistiren ș.a.) care poate fi utilizată în casă sau oferită cadou.

Cine sunt eu? Sunt Mihaela Albianu, președinte al Asociației Activități Creative (activități de sprijin creativ pentru grădinițele din mediul rural), fondator www.magazincreativ.ro, profesor cu peste 20 de ani experiență în activitatea cu copiii preșcolari și școlarii mici, autor al cărții Activități Creative din materiale reciclabile, organizator a 15 concursuri naționale de artă plastică și mamă a 2 copii (Mihai 6 ani și Amalia 11 ani).

Hai să socializăm, să ne jucăm, să cunoaștem alți copii și ne bucurăm de alt fel de activități decât cele de la școală sau de la grădiniță, să creăm împreună cele mai de preț amintiri!

In acest moment desfasuram ateliere pentru copii doar in spatii deschise, pentru grupuri organizate.

Pentru a programa un atelier în locația ta sună la tel 0729 56 22 38

Comentarii

comentarii

8 Responses to “Ateliere de creație pentru copii de 3-10 ani, în Iaşi”

 1. Oana Piclea

  Sunt foarte bucuroasa ca v-am gasit si ca exista si in Iaşi un centru de ateliere creative. Intr-adevar, copiii mici sunt extraordinar de dotati si au un potential enorm pe care noi parintii sau bunicii cu care stau nu reusesc sa il stimuleze in totalitate. De aceea, ajutorul activitatilor creative mi se pare esential in dezvoltarea copiilor.

  Imi place(1)

  Răspunde
 2. Moisuc Ionela

  Buna seara. Sunt educatoare in mediul rural. Va deplasati pentru o activitate in Scoala Altfel (15-19 .04) la noi? Ne puteti spune un pret pentru un numar de 60 de copii ?

  Imi place(0)

  Răspunde
 3. Surlea Petronela

  Bună seara! Mă intereseaza pentru un baietel de 4 ani pe timp de vara care ar fi pretul ? Si sa imi spuneti va rog si in ce zona mai exact este locatia ..va multumesc !

  Imi place(0)

  Răspunde
  • admin

   Bună ziua! In această perioadă nu avem un program fix pentru ateliere, pentru următoarele ateliere vă rugăm să urmăriți site-ul.

   Imi place(0)

   Răspunde
 4. Florescu Adriana

  Buna ziua, as fi interesata pentru o fetita de 3ani, cat costa o ședință si unde aveți locatia in Iasi?multumesc

  Imi place(0)

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *