Blog, home-article.

Dragi părinţi, dragi copii,

 

Atelierele creative pe care vi le propun sunt o călătorie nesfârșită în lumea artelor plastice și a meșteșugurilor. Mânuțele copiilor vor lucra în diferite tehnici, cu diverse materiale profesionale, pe diferite teme astfel încât nici un atelier nu va semăna cu altul. Încurajez copiii să fie unici, să lucreze așa cum simt, nu neapărat după un model dat sau inspirat de colegul de masă. Frații mai mici sunt integrați în curs împreună cu frații mai mari, fiecare având sarcini de lucru diferite la aceeași temă.

 

Întâi este vorba despre distracție și valorificarea timpului liber, apoi despre talent!

curs arta copii iasi

Copiii iubesc culoarea, sclipiciul, plastilina, lutul și au bucuria de a crea cu propriile mânuțe. Dacă noi adulții, vorbim despre atenție, răbdare, cultivarea gustului pentru frumos, familiarizarea cu tehnici plastice sau timp de calitate petrecut departe de tabletă, telefon sau televizor, copiii așteaptă cu nerăbdare distracția creativă.

 

 

 

 

  1. Copilul meu nu are talent, de ce să îl înscriu la un atelier creativ? Un copil fără talent se va familiariza treptat cu mediul artistic și, chiar dacă nu va face lucrări excepționale, va avea satisfacția de a lucra și de a termina o temă dată. Învățăm să ne încadrăm în timp, la finalul fiecărui atelier copilul pleacă acasă cu lucrarea terminată (cu mici excepții dacă nu este uscată sau dacă lucrăm în mai multe etape). Treptat va evolua și veți descoperi împreună că are mai multă atenție la teme sau că încep să ”îi iasă” mai bine picturile și desenele. Creăm obiceiuri bune și sănătoase: reciclăm și respectăm natura, ne respectăm colegii, vorbim politicos, încercăm să păstrăm curățenia, învățăm să iubim cărțile, apreciem produsul realizat manual, devenim harnici ș.a.! În plus, învățând să lucreze o temă în diferite tehnici de lucru, copilul va descoperi că există o multitudine de soluții pentru aceeași problemă și va aplica aceasta cu succes în viața reală (când va creşte mare!). Treptat va căpăta gust pentru frumosul creat sau natural și va deveni un om integru, frumos și bun!
  2. Copilul meu este puțin agitat, va deranja ceilalți copii de la atelier? Îl primim cu mare drag! Avem nevoie de copiii veseli și frumoși în grup! Iar el are nevoie de un spațiu de lucru – pânza/ obiectul pentru decorat –  în care să se exprime.
  3. Copilul meu este foarte timid, cu ce îl ajută? Dacă la început va fi timid, după 2-3 ateliere va observa că are ceva în comun cu ceilalți copii și îi va fi mai ușor să aibă relații sociale. Exprimarea pe spațiul de lucru a propriilor idei îi va da muuuult curaj și veți fi surprinși de evoluția lui artistică și socială.
  4. Are un program destul de încărcat, de ce să îl încarc cu încă un curs? Cu cât face mai multe lucruri, cu atât copilul devine mai interesant pentru el însuși. Îi va crește încrederea în sine și va avea despre ce vorbi în mediul său. În plus, activitățile dau creierului de muncă și creăm obiceiul de a lucra permanent. Dacă este obosit, decât să se relaxeze la TV sau jucându-se pe tabletă, copilul se va relaxa lucrând un tablou sau decorând o piatră. Din obosit, îl veţi lua de la atelier FERICIT!
  5. Desenează și acasă, de ce să îl mai scot din casă? Adaptabilitatea copilului la diferite spații și situații îi va fi utilă în viitor, dar şi acum. Multitudinea de materiale utilizate la atelier îi va deschide noi piste spre zborul creativității! Nu veţi regreta!
  6. Pot să aduc și fratele/ sora mai mică? Încurajez participarea fraților la atelier deoarece vor învăța să lucreze împreună și acasă.  Frații mai mici (minim 3 ani) sunt integrați în curs împreună cu frații mai mari, fiecare având sarcini de lucru diferite pentru aceeași temă. În plus, aveţi reducere 20 % din preţul abonamentului!
  7. Ce să fac cu atâtea lucrări? Fiecare atelier se finalizează cu o operă de artă (tablouri pe pânză sau carton, rame foto, suporturi birou, pietre decorative, stegulețe, măști, felicitări, medalioane, farfurii, ghiozdănele, poșetuțe, pungi cadouri, decorațiuni din lemn/ polistiren ș.a.) care poate fi utilizată în casă sau oferită cadou.

 

Sunt Mihaela Albianu, președinte al Asociației Activități Creative (activități de sprijin creativ pentru grădinițele din mediul rural), fondator www.magazincreativ.ro, profesor cu peste 20 de ani experiență în activitatea cu copiii preșcolari și școlarii mici, autor al cărții Activități Creative din materiale reciclabile, organizator a 15 concursuri naționale de artă plastică și mamă a 2 copii (Mihai 4 ani și Amalia 9 ani).

 

Preț abonament 1 atelier pe săptămână: 120 lei Preț abonament 2 ateliere pe săptămână: 200 lei Preț atelier: 35 lei. Fraţii au reducere 20%.

În abonament sunt incluse toate materialele de lucru, apă plată, pelerine protecţie pentru cei mai mici pictori şi mici surprize creative. Toți părinții copiilor înscriși la atelier sunt înscriși într-un grup secret facebook unde adaug permanent fotografii din timpul lucrului – amintiri neprețuite pentru cei mici când vor creștere mari!

 

Program: marți, miercuri, ora 17.30, la sala de festivități Crazy Town din incinta Carrefour Felicia.

 

Hai să socializăm, să ne jucăm, să cunoaștem alți copiii și ne bucurăm de alt fel de activități decât cele de la școală sau grădiniță!

 

Înscrieri la tel 0729 56 22 38

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *