Blog.

Bine v-am găsit!

 

Grădinițele beneficiare ale celei de-a doua ediții a proiectului : ”Locuiesc la sat, dar sunt creativ” sunt:

 • Grădinița cu P.N. Ripiceni, județul Botoșani
 • Grădinița cu P.N. Slobozia – Boghicea, județul Neamț
 • Grădinița cu P.P. Moisei, județul Maramureș
 • Grădinița cu P.N. Scorțaru Nou & Grădinița cu P.N. Pitulaci, județul Brăila
 • Grădinița cu P.N. Buzescu, județul Teleorman
 • Grădinița cu P.N. Radoși, județul Gorj
 • Grădinița cu P.N. Deda, județul Mureș
 • Grădinița cu P.N. Rădășeni, județul Suceava
 • Grădinița cu P.N. Tîlvești, județul Gorj
 • Grădinița cu P.N. Ocoale – Gîrda de Sus, județul Alba

Mesajul nostru pentru copii este:

Asociația Activități Creative din Iași și-a propus să aducă în grădinița voastră un mic gând creativ. Ne-au susținut cu multă generozitate partenerii: Media Service Zawada Publishing, Daco by Adaconi, Editura Anteea, Editura Casa, Editura Diana și www.MagazinCreativ.ro. În jurul datei de 1 iunie 2016, în cadrul acestui proiect pe care l-am numit Locuiesc la sat, dar sunt creativ!, ne-am propus să vă stimulăm creativitatea invitându-vă să lucrați în clasă un tablou sau o felicitare veselă, cu inimi, fluturi și floricele. Cărțile vă vor ajuta să creșteți mari și înțelepți, iar ceasurile și filmulețul vă vor oferi bucuria de o clipă a acestei zile însorite de vară.

 

În selecția grădinițelor am avut în vedere: dotările minime sau uzate, utilități minime (majoritatea grădinițelor au toaleta în curte), copii a căror părinți au o situație materială care nu le permite achiziționarea la discreție a rechizitelor de tip creative, distanța față de orașele mari.

banner LOCUIESC LA SAT EDITIA A 2

Grădinițele vor primi din partea sponsorilor care susțin acest proiect un PACHET CREATIV constând în:

1 ceas jucărie pentru fiecare copil, 15-20 cărți (cărți Idei Creative, cărți de colorat, cărți pentru copii, caiete speciale), 2 DVD-uri, 1 set creativ FELICITARE 1 Iunie (insecte spumă autoadezive Flu-Flu Daco, Margareta autoadezive spumă Daco, decupaje carton Inimi Magazin Creativ, cartoane pentru felicitări). În limita stocului disponibil, unele grădinițe vor primi, pe lângă acest pachet standard mici seturi jucărie magnet, plastilină, sau culori.

 

Mulțumim sponsorii proiectului, care au susținut cu multă bucurie a doua ediție a acestui proiect:

Media Service Zawada Publishing, DACO by ADACONI,

Editura DIANA, Editura ANTEEA, Editura Casa, MagazinCreativ.ro.

Organizator: Asociația Activități Creative Iași.

 

”De ce le-aș face copiilor mei de la grădi o surpriză de 1 Iunie?”.

Matei Aniela Ioana, GRădinița P.N. Ocoale, jud. Alba
Le-a, face copiilor mei de la grădinită această surpriză deoarece as vrea să le vad bucuria pe chip la primirea unor mici daruri….
ocoale

Creta Maria Mirela, Grădinița P.N. Pietriș, județul Mureș

Mă rog la Dumnezeu să reușesc să trimit în timp util mail-ul, pentru că numai așa copilașii mei ar avea si ei parte de o surpriză adevărată…
De ce merită?…e simplu
Dacă soarta le-a fost potrivnică pentru ca s-au născut în familii care nu le pot oferi prea multe, atunci măcar eu să pot face ceva pentru ei…

 

creta mirela

Dogaru Maria-Mirabela, Grădinița Radosi, structură a Scolii Gimnaziale Cărpinis,din localitatea Crasna,județul Gorj

Pentru că îi iubesc și îmi face bine bucuria de pe chipurile lor atunci când deschid un cadou.
ciuca mirabela
De doi-trei ani, de când o dulceață de  fetiță mi-a zis “Doamna, ești plină de surprize!” încerc să am zilnic ceva, cât de mic, în timpul activităților, prezentat sub formă de surpriză. Pentru că bucuria din ochii unui copil nu se compară cu nimic și e nepretuiță!
Geambașu Constanța, Grădinița de copii Buzescu, județul Teleorman
Ziua de 1 iunie trebuie neapărat să fie mai frumoasă și mai deosebită decât celelalte zile. Copiii știu că este ziua lor și se așteaptă să fie în centrul atenției. Noi încercăm în fiecare an să facem această zi mai specială prin diferite activități. În grădinița noastră sunt copii rromi  – 33% și  majoritatea copiilor provin din familii sărace, dezorganizate, beneficiari de ajutor social sau cu părinți plecați în străinatate. De aceea 72% din copii beneficiază de tichete sociale. De asemenea, interesul părinților, care au un nivel scăzut de educație si sunt preocupați mai mult de asigurarea traiului zilnic, pentru a sărbători copiii în această zi este scăzut și noi am dori să le facem această surpriză pentru că și copiii din mediul rural merită o șansă.
 buzescu
Irina Neagu, Grădinița cu P.N. Scorțaru Nou, județul Brăila: “pentru că surprizele frumoase nu sunt niciodată de ajuns pentru copii, ei se bucură oricât de mare sau de mică este surpriza de care au parte, iar bucuria lor sinceră este cea care „hrănește” sufletul oricărui adult, fie cadru didactic, fie membru al familiei.”
scortaru nou
Constantin Mioara, Grădinița cu P.N. Pitulaci, județul Brăila
Copiii mei sunt buni, cuminți, isteți, ambițiosi, frumoși și talentați. Zilnic mă emoționează prin tot ceea fac, prin bucuria lor de a fi împreună, prin zâmbetele pe care ei le dăruiesc necondiționat. O asemenea surpriză de ziua lor ar însemna un prilej de mare mulțumire și fericire pentru ei, mai ales că familiile și școala nu le pot oferi astfel de daruri. Sunt convinsă că toți copiii sunt meritoși și minunați și că șansele egale sunt încă un deziderat în societatea românească.
pitulaci, jud. braila
Aurica Vieriu, Grădinița cu P.N. Ripiceni, județul Botoșani:

Va fi o mare bucurie pentru niște copilași dintr-un colț uitat de lume. (Clădirea grădiniței este construită în 1926, sunt utilizate două săli de grupă, fără apă curentă și cu toaleta în curte. Încălzirea se face cu sobe, pe jos podea veche de lemn, doar mesele și scaunele copiilor sunt mai noi. Celelalte piese de mobilier sunt recondiționate. Copiii provin din familii cu situatie materială minimă, doar 5 copii din 44 având un părinte salariat, nepermițându-și să-i susțină material.

Localitatea este situată la 70 de km de orașul Botoșani.)
ripiceni ripiceni2
Adriana Giubegan, Grădinița Tîlvești, județul Gorj
          Cu toate că grădinița se află  destul de aproape de reședința județului Gorj, aceasta este într-o stare foarte degradată, nu există nimic modern, doar apă curentă și recent s-au pus termopane, toaletele se află în curtea grădiniței, pardoseala din clasă s-a deplasat, încălzirea se face prin foc în sobă (s-a instalat o centrală termică, dar s-a stricat după prima iarnă). Copiii provin din familii cu situație materială precară, de multe ori le-am cumpărat eu din propriul meu buget rechizite, pentru că nu aveau cu ce să lucreze.Aș dori ca acești copii să primească această surpriză din partea dvs. deoarece s-ar bucura foarte mult, iar bucuria lor m-ar face și pe mine fericită. Sunt niște copii foarte buni, în ciuda greutăților pe care le întâmpinăm, sunt foarte  conștiincioși și vin la grădinița indiferent de condițiile meteorologice.
tilvesti, gorj

 

Iulia Liahu, Grădiniţa Slobozia, Com. Boghicea, Jud. Neamţ

               Îmi doresc să le fac copiilor mei de la grădiniţă, o surpriză de 1 Iunie pentru că marea lor majoritate provin din medii familiare defavorizate şi rareori au parte de bucurii. (Grădiniţa funcţionează într-o clădire construită între anii 1950-1960.  Grădiniţa nu dispune de apă curentă, iar  grupul sanitar este în exteriorul grădiniţei.)
neamt

 

premii ed casa premii msz premii ed. anteea DSCN4649 Flu-Flu-Fluturasi-si-Libelule-spuma-autoadeziva-Daco ad003 Banner Editura Diana250

 

 

Comentarii

comentarii

One Response to “Ediția a II-a a Proiectului ”Locuiesc la sat, dar sunt creativ!””

 1. Catalina

  Am decis sa fac o bucurie copiilor deoarece ii iubesc nespus de mult si nu as putea sa vad altfel viata!

  Imi place(0)

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *