Blog, Citește o CARTE!, home-article.

Copiii iubesc cărțile dacă le simt mereu prin preajma lor. Pentru a evita rutina, îți sugerez să alternezi lecturile copilului tău cu anumite teme. Acum, în perioada Paștelui, poți să îi citești copilului/ să îi dai să citească cărți cu iepurași. Iepurașii sunt animale atât de plăpânde, tăcute și gingașe, încât copilul va îndrăgi imediat poveștile propuse. Iar dacă nu ai idee ce să îi oferi cadou de Paști, cumpără-i cărți cu iepurași.

 

Gama cărților pentru copiii este atât de largă, încât nu-mi exprim intenția de a propune cele mai bune cărți, ci doar pe cele care le-am citit împreună cu copiii mei și ne-au impresionat plăcut.

 1. Dorința iepurașului

Știai că iepurașul și ariciul sunt prieteni buni? Că unul doarme ziua, iar altul noaptea? Ce-și putea dori iepurașul decât să își petreacă o zi cu ariciul! O frumoasă poveste despre prietenie, joc  și simplitatea care ne bucură viața. O poveste pe care copiii o vor iubi și-o vor recit mereu cu drag. Cartea este reeditată la editura TREI.

dorinta-iepurasului_1_produs

În cartea Cadou de ziua ta cei doi prieteni doresc să se distreze. Își închipuie că este ziua lor de naștere, apoi își pregătesc cadouri. Tu ai primit vreodată  cadou o sticluță cu clar de lună, sau culcuș la cutiuță? Prietenia este întotdeauna frumoasă când primești și dăruiești, nu-i așa? Te invit să cumperi copiilor cărți din această serie pentru că nu veți regreta. În aceeași serie au mai apărut: Bulgăraș de primăvară și Ce-ți aduci aminte.

 

 

 

 

2. Pufuleț Iepurașul căruia îi plac dulciurile

O carte cartonată, format mare, cu o poveste scurtă și frumos ilustrată despre iepurașul Pufuleț, un iepuraș căruia nu-i plăcea supa… Dar îi plăceau dulciurile! Mama îl pune la treabă (cum mulți părinți ar trebui să o facem!) și a doua zi Pufuleț face cea mai bună prăjitură cu morcovi. Fiind scrisă cu litere de tipar, cartea poate fi lecturată de copiii începători în ale cititului! (Cartea este apărută la editura CRIȘAN în 2007).

pufulet-iepurasul-caruia-ii-plac-dulciurile_1_produs

 

 

 

 

 

 

3. O idee genială

Dacă nu îl cunoaști pe iepurașul Robin este timpul să faci cunoștiință cu el. Iepurașul Robin este prietenul și ajutorul de neprețuit al animalelor și păsărilor din pădure, fie că e vorba de clocirea unui ou de cuc în pălărie sau de alungarea unei vulpi pregătită să mănânce o familie de rățuște. Dincolo de drăgălășenia și prietenia de care dă dovadă, iepurașul Robin are un optimism care trece dincolo de paginile cărții, făcându-te să fluieri de bucurie că a venit primăvară. Aventurile iepurașului Robin continuă și în cărțile: Furtuna, Găinile de zăpadă și Veverița Ronțăie-nuci (seria este apărută la editura IRI în 2008).

descopera-padurea-impreuna-cu-iepurasul-robin---o-idee-geniala_1_produs

 

 

 

 

 

 

 

 

4. Vine trenul de la Iași încărcat cu iepurași

Cartea apărută la editura ANTEEA cuprinde poezii, numărători, jocuri, cântece, ghicitori, povești. Dacă vine de la Iași încărcat cu iepurași veți afla citind cartea, dar nu uitați să învățați copilașii poezia: „Iepuraș drăgălaș”.

vine-trenul-de-la-iasi-incarcat-cu-iepurasi-jocuri-poezioare-hazlii-si-cantecele-pentru-copii-mari-si-mici_1_produs

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5. PUF-PUFOS Aventurile unui iepuraș curajos

Poveștile lui Petre Ghelmez sunt pline de rimă și melodie, iar copiii învață din fiecare a lui Puf-Pufos ceva extraordinar.  Fiecare poveste este o joacă, o aventură, în care copilul este prins în mreje. Dacă ai copiii mai mari de 5 ani îți recomand să căutați această carte și să o citiți împreună. Ne-au rămas în memorie și tot repovestim ”Cui să mulțumim?” (o poveste despre cine si cum face pâinea), Curcubeul (oare de unde vine curcubeul?), Racheta (unde e mai bine decât acasă). (Cartea este apărută la editura CORESI)

puf-pufos-aventurile-unui-iepuras-curajos_1_produs

 

 

 

 

 

 

 

 

 

6. 20 de povești de la fermă

În colecția Știu să citesc de la editura GIRASOL vi găsi cartea 20 de povești de la fermă. Deși ar părea o altă carte despre animale, nu este chiar așa. Fiecare povestioară despre animale are un conținut bogat de informații, real, despre fiecare animal în parte: unde locuiește, cu ce se hrănește, ș.a. Apropo, știai că o pereche de iepuri poate avea până la 48 de pui în fiecare an? Ilustrațiile sunt desene deosebit de amuzante cu animăluțe drăguțe și glumețe.

20-povesti-de-la-ferma_1_produs

 

 

 

 

 

 

 

 

 

7. Miffy

O știi pe micuța Miffy?

ziua-lui-miffy_1_produs

Dacă ai vreo 2-4 anișori trebuie să o cunoști, pentru că e micuță și neîndemânatică precum tine. Un mic omuleț care își serbează ziua de naștere și se bucură de cadouri, care își imaginează curse cu bicicleta… Cele trei cărticele apărute la editura Cartea Copiilor: Miffy, Ziua lui Miffy, Bicicleta lui Miffy vor fi pe placul tău prin povestea simplă și concisă, prin ilustrațiile accesibile celor mici. Sfat: cei ambițioși o pot desena fără probleme pe Miffy după desenele din carte. Unii au încercat și uite ce frumos le-a ieșit!!!

 

 

 

miffy_ariana

Autor: Ariana, 5 ani

 

8. Iepurașii năzdrăvani

noapte-buna-bocanila-90087

Seria apărută la editura Egmont conține o serie de cărticele cartonate frumos ilustrate cu aventurile micuțului iepuraș Bocănilă. Deși stocul este epuizat poate mai găsești aceste cărți la prietenii mai mari sau în biblioteci. Lumea lui Bocănilă este plină de prieteni buni și o familie numeroasă, iubitoare. În cartea Noapte bună Bocănilă, toate animalele se pregătesc de culcare sun atenta privire a curiosului iepuraș. Iepuroaica mama cheamă iepurașii la somn iar tatăl le citești povești! În cartea Iepurașii mei iubiți copiii pregătesc o surpriză mamei, pentru a-și arăta dragostea, iar în cartea Prietenul lui Bocănilă aflăm încă o dată de prietenia dintre iepuri și arici.

 

9. Vorbești prin povești, autor Laura Hărdălău, Loredana Bejan

Vorbesti-prin-povesti-1-400x300

Povestea logopedică Adiță-Codiță este povestea unui iepuraș de la grupa mare care se grăbea atunci când vorbea, când mânca, mai întotdeauna… Și nu-i ieșea nimic cum trebuia…. Dacă și voi aveți probleme de respirație/ de vorbire cu copilașii voștri e timpul să le citiți această poveste frumoasă.

 

 

 

10. Iepurele și broasca țestoasă

stiu-sa-citesc-iepurele-si-broasca-testoasa_1_produs

Iar dacă până acum ți-am recomandat cărți despre iepurașii drăguți și prietenoși, în final e timpul pentru iepurașul îngâmfat care se întrece în cursă cu broasca țestoasă. Ghiciți cine câștigă?

 

Îți doresc lectură plăcută și nu uita să le sugerezi copiilor să deseneze inspirându-se din cărți. Vei avea surprize plăcute și copii ocupați!

 

Cu siguranță cunoști și alte cărți cu și despre iepurași, așa că te rog să le adaugi ca și comentariu la acest articol, astfel încât să mărim lista.

 

Comentarii

comentarii